Over ons

Creamoda Logistics is opgericht met partner Greenway Logistics en maakt deel uit van het totale pakket aan ledenvoordelen dat beschikbaar is voor alle Creamoda leden. Creamoda Logistics biedt logistieke dienstverlening en voordeelarrangementen aan de leden van Creamoda. Samenwerking is de sleutel tot lagere kosten. Alle initiatieven van Creamoda Logistics zijn erop gericht om kosten uit de keten te halen.

Branchesamenwerking

Logistiek is een grote kostenpost voor leveranciers. Met name transportkosten nemen al jaren toe. Logistieke kosten worden in grote mate beïnvloed door schaalgrootte. Zeker voor transport geldt dat hoe meer je bundelt, hoe goedkoper het wordt. In de versnipperde logistieke wereld van de Creamoda leden en haar afnemers is dan ook veel te halen. En daarbij gaat het niet alleen om het financiële voordeel, maar wordt er ook ‘en passant’ duurzame logistiek bedreven.

Groene logistiek

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is niet meer weg te denken uit onze wereld. In transport gaat het dan vaak over groene logistiek. Dat wil zeggen: gericht op het besparen van kilometers, brandstof en vermindering van uitstoot van roet, fijnstof en CO². In veel landen is de gemiddelde beladingsgraad van vrachtauto’s slechts 50%. Door meer met dezelfde vrachtauto in dezelfde rit af te leveren, worden onnodige ritten overbodig en wordt voorkomen dat binnensteden dichtslibben. Het CO₂ Improve programma van Creamoda Logistics helpt bedrijven in de wereldwijde mode-, sport- en lifestylebranche inzicht te krijgen in hun CO₂ footprint en ondersteunt bij het verminderen van de CO₂-uitstoot van logistieke activiteiten. CO₂ Improve biedt hoogwaardige, door wereldwijde overheden gecertificeerde, monitoring die voldoet aan toekomstige normen.

Duurzaamheid en innovatie

Nieuwe diensten worden ontwikkeld vanuit de wensenlijst van de branche. Projecten als ‘Bundelen bij de Bron’ en ‘Levertijdenharmonisatie’ zijn voorbeelden van geslaagde innovaties. Verder passen concepten als volledige uitbesteding en de gecombineerde vervoersdiensten tussen bepaalde landen in dit rijtje. Deze innovaties leiden tot kostenbesparing en groene logistiek en zijn dus dubbel interessant.

Van grondstof tot consument

Door de logica tussen schakels goed te overzien, lukt het om de kortste weg te vinden die een product moet afleggen naar de eindgebruiker: de consument. Daarnaast werkt Creamoda Logistics met dienstverleners die met elkaar de hele keten kunnen bedienen. Een ketenintegrale benadering leidt tot de laagste kosten en verbetering van de kwaliteit bij bedrijven.

Concreet begint uw logistieke kostenbesparing en serviceverbetering met een gesprek met Creamoda Logistics. Neem telefonisch contact op: +32 (0)477-882926 of e-mail naar info@creamodalogistics.be.

 

Neem contact op

    Gratis logistiek advies