Nieuws

04/10 - Bent u klaar voor de CSRD?

De afkorting CSRD staat voor Corporate Sustainability Reporting Directive. Deze nieuwe regelgeving verplicht een grote groep bedrijven vanaf 2023 te rapporteren over de milieu- en sociale impact van bedrijfsactiviteiten. Deze duurzaamheidsrapportage is een wetgevend initiatief op basis van de Europese Green Deal, die acties opsomt om van Europa het eerste klimaat neutrale continent te maken tegen 2050.

Heeft u een omzet van meer dan €40 mio per jaar en/of meer dan €20 mio op de balans en/of meer dan 250 medewerkers? Als u aan twee van deze drie criteria voldoet of als uw onderneming beursgenoteerd is, dan geldt de CSRD vanaf 01 januari 2023 voor u. Voor KMO-ers geldt dat ze in 2025 CSRD-ready moeten zijn, wat betekent dat u zich ten laatste in 2024 dient voor te bereiden.

Creamoda Logistics heeft samen met de International Apparel Federation (IAF) een uniek logistiek concept ontwikkeld om de CO₂ footprint van bedrijven in de mode-, textiel- en sportindustrie te verlagen; CO₂ Improve.

CO₂ Improve biedt gecertificeerde CO₂ monitoring, waarmee u de CO₂-voetafdruk van uw bedrijf eenvoudig en overzichtelijk in kaart brengt. Aan de hand van de uitkomsten kunt bekijken welke maatregelen u dient te nemen om te voldoen aan de eisen die uw klanten en de (Europese) overheid aan uw onderneming stellen.

 


Neem contact op

    Gratis logistiek advies